piątek, 14 listopada 2014

Krem czekoladowo-kokosowy

Zdrowy, bez góry utwardzonego tłuszczu i własny!, taki będzie nasz krem. Solidna porcja magnezu i kwasów omega 3 postawi was na nogi. Przedstawiam wam autorski przepis na krem czekoladowy o idealnej konsystencji i naturalnym smaku. 

Czas przygotowania: 15minut + schładzanie w lodówce na noc



Składniki:
1,5 tabliczki czekolady deserowej bądź gorzkiej 100gr
1 tabliczka czekolady białej 100gr
Łyżka miodu
3 łyżki oleju kokosowego VIRGIN
Śmietana kremówka 30% tł. 330ml


Przygotowanie:
1/ Łamiemy na kostki do osobnych miseczek czekoladę gorzką i białą, podgrzewamy na kuchence kremówkę
2/ Gdy kremówka zacznie wrzeć wrzucamy czekoladę gorzką i na małym gazie chwilę gotujemy cały czas mieszając
3/ Ściągamy z kuchenki czekoladę gorzką z kremówką i dodajemy czekoladę białą aż do rozpuszczenia następnie dodajemy olej kokosowy i miód.
4/ Przelewamy do słoików, a po ostygnięciu wkładamy do lodówki na noc.
5/ Wyjmujemy z lodówki i smarujemy! SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz