czwartek, 11 grudnia 2014

Zielony mus na bazie jogurtu WITALNOŚĆ

Witam Was gorąco!, dziś zaczynam cykl musów i koktajli PROzdrowotnych po których gwarantuje efekt w spożyciu. Brzmi niczym namowa dilera, lecz rośliny użyte w koktajlach mówią same za siebie. 
Spirulina - zaliczana do superfood posiadająca niemal że wszystkie niezbędne aminokwasy, witaminy i minerały - doskonale reguluje pracę jelit i dodaje witalności niedługo po spożyciu. 
Trawa cytrynowa - według ludowych przekonań podnosi koncentrację i rozjaśnia umysł, działa przeciwdepresyjnie, stosuje się ją jako dodatek do wielu mieszanek herbacianych.
Orzechy włoskie to najlepszy sposób na dostarczenie układowi nerwowemu i mózgowi tego co niezbędne. 
Dzika róża i rokitnik to dobrana para jeśli chodzi o utrzymanie wysokiej odporności organizmu a co za tym idzie dobrego samopoczucia. 
Ostropest plamisty to roślinna odtrutka dla naszego organizmu a konkretnie wątroby odpowiedzialnej za wydalanie toksyn, jest on także dobrym źródłem błonnika. 
Sięgnijcie po witalność już teraz i zaopatrzcie się w to co jest potrzebne do stworzenia tej kopalni zdrowia w małej miseczce. Do dzieła!

Czas przygotowania: ok 10-15min

Dla 1 osoby

Składniki:

1 banan
mała garść obranych orzechów włoskich
3 śliwki suszone
Spirulina sproszkowana 1,5 łyżki
Ostropest plamisty mielony 2 łyżki
Owoc rokitnika sproszkowany 1 łyżka
Owoc dzikiej róży sproszkowany 1 łyżka
Trawa cytrynowa 10 ździebeł (można zastąpić suszoną)
1,5-2 łyżek soku z cytryny
Jogurt naturalny 350g
Skórka pomarańczowa kandyzowana

Przygotowanie:
1/ Kroimy śliwki, trawę i orzechy na mniejsze części i razem z resztą produktów umieszczamy w pojemniku od blendera a następnie miksujemy do uzyskania jednolitego musu.
2/ Przekładamy do miseczki i posypujemy skórką pomarańczową
3/ Smacznego i  życzę WITALNOŚCI



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz