czwartek, 22 stycznia 2015

Czosnkowa sałatka z wędzonym serem i kurczakiem oraz ricottą

Kolejny ciekawy smak przed Wami!. Wędzona pierś z kurczaka, ser rolada ustrzycka, chrupiąca kapusta pekińska, czerwona cebula oraz groszek to pierwszy skład :). Drugi to jogurt grecki zmieszany z ricottą oraz świeży czosnek wraz niedźwiedzim. Razem utworzą świetną kompozycję smakową która z łatwością zastąpi kolację!. Zapraszam do wypróbowania i polubienia kuchni PROzdrowotnej!

Dla 1 osoby
Czas przygotowania 10 minut

Składniki:
Garść drobno skrojonej kapusty pekińskiej
Pół malutkiej cebuli czerwonej
4 plasterki sera wędzonego (np. rolada ustrzycka)
4 plasterki wędzonej piersi z kurczaka
mała garstka groszku zielonego konserwowego BEZ GMO lub EKO
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka sera ricotta
1 ząbek czosnku
Suszony czosnek niedźwiedzi
Sól himalajska
Mięta

Przygotowanie:
1/ Mieszamy w małym pojemniku jogurt z ricottą, drobno poszatkowanym obranym czosnkiem oraz czosnkiem niedźwiedzim. Dodajemy kilka kropel cytryny i dokładnie mieszamy
2/ Do miski przekładamy skrojoną kapustę pekińską, obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy groszek. Dookoła układamy na przemian plastry sera i kurczaka.
3/ Dodajemy sos do sałatki oraz listki mięty i podajemy. SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz