Pokażę Wam jak prosto zrobicie sos który przez długi czas może stać w lodówce. Dzięki niemu na wyciągnięcie ręki będziecie mieli kompozycję smakową chilli i limonki. Kto lubi ostre smaki powinien czym prędzej go przyrządzić. Jest bardzo prosty i zyskuje na smaku z czasem. Polecam sos i zapraszam do polubienia bloga i śledzenia najnowszych przepisów!
Na ok 150 ml
Czas przygotowania: 10 min.
Składniki:
2 małe świeże papryczki chilli
3 cienkie plastry limonki
1 łyżka oleju ryżowego lub rzepakowego
2,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
1/ Szatkujemy drobno papryczki chilli a następnie tak samo robimy z plasterkami limonki. Przekładamy do słoiczka. Dodajemy koncentrat pomidorowy rozcieńczony z 6 łyżkami wody. Dodajemy olej i trochę cukru do smaku. Wstrząsamy i odstawiamy do przegryzienia.
2/ SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz