piątek, 9 stycznia 2015

Koreczki z fasolą JAŚ na ostro

Mam dla Was ciekawą alternatywę dla standardowych koreczków o wiele zdrowszą i smaczniejszą. Fasola "Piękny Jaś" zastąpi mięsne dodatki, dodamy nasz tradycyjny ser roladę ustrzycką, oliwki i suszone pomidory. Do tego zrobimy prosty ostry sos by było w czym maczać koreczki :). Fasola to wdzięczne warzywko - odkwasza nasz organizm, zawiera dużo cennego białka i lecytyny za to nasz ostry sos to źródło kapsaicyny która skutecznie niszczy wszelakie bakterie i wirusy. Polecam moje skromne koreczki na fajną kolację w gronie znajomych czy jedną z przystawek na karnawałowej imprezie. Zabierajcie się do pracy i nie zapomnijcie polubić Kuchni PROzdrowotnej!

Czas przygotowania 10-20 minut

Składniki:
Ugotowana fasola piękny jaś
Suszone pomidory
Oliwki czarne
Ser rolada ustrzycka
Koncentrat pomidorowy
Pasta chilli
odrobina cukru, soli i masła

Przygotowanie:
1/ Nabijamy na przemian ziarno fasoli, suszony pomidor, oliwkę i ser
2/ Przygotowujemy sos łącząc koncentrat z pastą chilli, masłem, cukrem i solą (Mała porcja to 4 łyżeczki koncentratu, 6 łyżek wody, czubek łyżeczki pasty chilli, odrobina soli, cukru i 1 łyżeczka roztopionego masła)
3/ SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz