niedziela, 4 stycznia 2015

Kotlety z pomarańczy z sosem z granatu

Na koniec dnia mam dla Was szybką, smaczną i zdrową przekąskę. Plastry pomarańczy w panierce z mąki kokosowej z odrobiną sosu z owocu granatu. Chcesz zabić głód bez wyrzutów sumienia? Spróbuj pomarańczy na gorąco! Jedyną słodyczą jak zawsze będzie ksylitol :) Zapraszam do kuchni jak i polubienia Kuchni PROzrowotnej!

Dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:
Pół pomarańczy
1/4 granata
mąka ziemniaczana
1 jajko
ksylitol
mąka kokosowa
olej kokosowy

Przygotowanie:

1/ Kroimy dwa grube plastry pomarańczy, odkrajamy skórę, panierujemy w roztrzepanym jajku posłodzonym ksylitolem a następnie w mące kokosowej i tak dwukrotnie. 
2/ Wyciskamy sok z 1/4 granata słodzimy ksylitolem, podgrzewamy w małych garnku i gdy będzie wrzał zagęszczamy roztworem mąki ziemniaczanej i wody.
3/ Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, smażymy z obu stron panierowane pomarańcze. Wykładamy na talerz i polewamy sosem z granata. SMACZNEGO!


1 komentarz:

  1. Świetny pomysł na słodką przekąskę z wykorzystaniem pomarańczy :) Przy okazji dziękuje za dodanie przepisu do akcji o pomarańczach. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń