piątek, 2 stycznia 2015

Masełko z suszonymi pomidorami i szałwią

Coś prostego co urozmaici śniadanie, tosty czy mini kanapeczki na imprezie. Masełko z siekanymi suszonymi pomidorami, suszoną szałwią i odrobiną pasty chilli. Zapraszam :)

Na 125 g masełka
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki:
100g masła 82 % tłuszczu
25g suszonych pomidorów z zalewy z oleju słonecznikowego
szczypta suszonej szałwii
szczypta pasty chilli
sól himalajska

Przygotowanie:
1/ Do miski wrzucamy pokrojone masło. Do masła o temperaturze pokojowej dodajemy bardzo drobno posiekane suszone pomidory, szczyptę szałwii, pasty chilli oraz soli.
2/ Energicznie ugniatamy łyżeczką masło w miseczce nad zapalonym palnikiem w bezpiecznej odległości (tak by masło powili się rozpuszczało i łączyło z resztą składników)
3/ Gdy masło maziste i nie ma grudek przekładamy je do foremki na lód a następnie mrozimy aż stwardnieje. Twarde masło przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz