środa, 21 stycznia 2015

Sałatka z roszponką, pesto genovese i kozim serem

Prozdrowotna, intensywna w smaku i chrupiąca! Taka jest dzisiejsza sałatka! Jak zawsze szybka do zrobienia i z ciekawymi połączeniami. Roszponka lekko uspokaja układ nerwowy, zawiera ogromne ilości żelaza a na dodatek jest okropnie małokaloryczna :). Pesto to skarbnica witaminy PP, kwasu foliowego czy nienasyconych kwasów tłuszczowych. Kozi ser natomiast posiada pokaźne zasoby białka i wapnia, gdy dodamy rzodkiewkę z witaminami B6 i C to mamy bombę witaminową. Jeżeli pragniesz witamin i wyrazistego smaku to pędź szybko po produkty i do dzieła! 
Jeśli podoba Ci się sałatka podziękuj klikając "Lubię to" !

Dla 2 osób
Czas przygotowania: kilka minut

Składniki:
1 duża garść roszponki
1 duża garść pokrojonej w kostkę kapusty pekińskiej
Pesto genovese 90g
Ser Kozi 100g
Rzodkiewka 6 główek
Marchew mały kawałek 
Sól himalajska

Przygotowanie:
1/ Umytą roszponkę przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną pekińską, pokrojone w cienkie talarki główki rzodkiewki oraz  ser pokrojony w kostkę. Na tarce o dużych oczkach ścieramy obraną marchew i dodajemy do sałatki - mieszamy wszystko. 
2/ Dodajemy pesto i sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. SMACZNEGO


1 komentarz:

  1. ostatnio z rozponką zrobiłam pizze :) co wcale nie oznacza, że była niezdrowa :)
    pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń