poniedziałek, 2 lutego 2015

Budyń amarantusowy z bananem

Witajcie! Mam dla Was świetny prosty i bardzo odżywczy deser :). Ugotowany amarantus połączę z bananem i śmietanką. Będzie bez CUKRU!, bez MĄKI a zarazem deser będzie idealnie gęsty :). Polecam włączyć amarantus do codziennej diety, znakomicie można go łączyć z wieloma składnikami zarówno na słodko jak i na słono!. Polecam budyń na Wasze najlepsze śniadanko!

Dla 1-2 osób
Czas przygotowania: 7 minut

Składniki:
5-6 łyżek ugotowanego amarantusa
100 ml śmietanki kremówki 30 % tł.
1,5 banana

Przygotowanie:

1/ Do garnka z ugotowanym amarantusem wlewamy kremówkę, banana miksujemy blenderem na mus.
2/ Przelewamy mus do garnka i podgrzewamy.
3/ Ciepły budyń przelewamy do miseczki. SMACZNEGO!


1 komentarz: