niedziela, 1 lutego 2015

Domowy krem PINACOLADA

Hej! Nie jest to wielką tajemnicą że smaki popularnych napoi można bez problemu przenieść na potrawy i osiągnąć całkiem niezły efekt. Dobrym przykładem będzie dzisiejszy krem który jest banalnie prosty do wykonania a przy tym aromatyczny i zdrowy. Zachęcam po raz kolejny do zakupu oleju kokosowego nierafinowanego którego użyjemy. Jego aromat powali Was na kolana a prozdrowotne właściwości z pewnością docenicie. Zakupcie też mascarpone,ananasa z puszki oraz cukier puder trzcinowy. Zapraszam do spróbowania i obserwowania bloga! :)

Składniki na 150 ml kremu
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:
2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
3 łyżki ananasa z puszki w kawałkach
2 łyżeczki cukru pudru trzcinowego
2 lyżki serka mascarpone

Przygotowanie:
1/ Olej rozpuszczamy w małym garnku do którego dodajemy cukier i serek mascarpone, podgrzewamy aż do połączenia się składników
2/Ananas miksujemy blenderem na mus, następnie dodajemy do garnka z olejem, mascarpone i cukrem. Mieszamy jeszcze raz wszystko i odstawiamy do ostygnięcia.
3/ Podajemy na mini chlebkach np. na pumperniklu z listkiem mięty. SMACZNEGO!




3 komentarze:

  1. a ja tal lubię ananasy- super! :)
    zachęcam do wzięcia udziału w konkursie :)http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawie wygląda :) Pyszny musiał być :) Akurat mi pasują takie egzotyczne smaki przy tej paskudnej pogodzie...

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealnie rozpływa się w ustach, pewnie dzięki olejowi kokosowemu:)
    Świetny pomysł;)

    OdpowiedzUsuń