środa, 11 lutego 2015

Pasta jajeczno - serowa ze szczypiorkiem

Prosta szybka propozycja dla lubiących solidne śniadania. Jajka, czosnek, cebulka, ser cheddar i świeży szczypiorek to składniki genialnej śniadaniowej pasty na kanapki którą na pewno polubicie. Polecam zakup jajek EKO głównie ze względu na gwarancje tego że kury jadły dobrą paszę (Ekologiczną) a więc jajko ma konkretne wartości odżywcze. Co ciekawe jajka z symbolem "1" wcale nie gwarantują że kura nie jadła np. pasz GMO, kury co zniosły jajka "3" prawie na pewno jedzą to samo co te co zniosły jajka "1". Polecam zrobić pyszne kanapki do szkoły czy pracy z dodatkiem ogórka kiszonego!.

Dla 3-4 osób
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
50 g sera typu cheddar
3 jajka EKO L
1/4 średniej cebulki
1/2 ząbka czosnku
Sól himalajska
Pieprz czarny
Szczypiorek
2 łyżki majonezu
(można dodać kukurydzę)

Przygotowanie:
1/ Jajka gotujemy na półmiękko, obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Obrany czosnek i cebulę szatkujemy bardzo drobno bądź przeciskamy przez praskę do czosnku - Dodajemy do miski.
2/ Ser ścieramy na tarce na małych oczkach do miski z resztą składników, dokładamy skrojony szczypiorek, sól, pieprz i majonez i dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
3/ Gotowe! SMACZNEGO!




1 komentarz: