poniedziałek, 2 marca 2015

Deser RAJSKA WYSPA z ksylitolem

Egzotyka na progu wiosny? czemu nie! 3 najbardziej ciekawe smakowo owoce sprawią że od razu zrobi ci się cieplej. Świeża soczysta truskawka skąpana w bitej śmietanie, pyszny i zniewalający melon galia i super aromatyczne mango. To zestaw na który trzeba sobie czasem pozwolić :) do chrupania będzie migdał i suszona morwa biała. Polecam również dla milusińskich!

Czas przygotowania: 10 minut
Dla 1 osoby

Składniki:
1/4 dużego mango
1/4 średniej wielkości melona GALIA
3 duże truskawki 
100 ml śmietanki kremówki 30%
migdały
morwa biała suszona
ksylitol

Przygotowanie:

1/ Ubijamy zimną kremówkę, dodając pod koniec ubijania ksylitol, a na sam koniec drobno posiekane truskawki. W ten sposób otrzymamy truskawkową bitą śmietanę.
2/ Kroimy mango i melona na malutkie kosteczki i układamy po dwóch osobnych stronach. Na środek nakładamy truskawkową bitą śmietanę a na nią migdały i morwę. SMACZNEGO!




1 komentarz: