poniedziałek, 16 marca 2015

Omlet jaglany z wanilią

Hej! Wracamy do zdrowych pyszności, więc dzisiaj będzie doskonała alternatywa dla śniadań na ciepło z udziałem mąki pszennej. Mąka jaglana to mój osobisty hit pod względem tego co otrzymujemy a ile zapłacimy. Po pierwsze jest bez glutenu, po drugie jest delikatna i lekka w smaku a po trzecie przewyższa sporo właściwości zdrowotne mąki pszennej. Moja propozycja to bardzo szybkie omlety na bazie mąki jaglanej z nutą wanilii i chmurką z bitej śmietany obsypaną bakaliami. Rewelacja na śniadania! Mąkę polecam kupić z tej firmy bo wychodzi najtaniej http://marketbio.pl/maka-z-kaszy-jaglanej-1-kg-targroch.html .

Dla 1 osoby
Czas przygotowania: kilka minut

Składniki:
2,5-3 łyżki mąki jaglanej
2 łyżki śmietany 18% tł.
2,5 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
1 jajko EKO
Olej kokosowy rafinowany

Przygotowanie:

1/ Mieszamy wszystkie składniki prócz oleju w misce stożkowej energicznie łyżką do utworzenia podobnej konsystencji jak przy naleśniku.
2/ Rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i utworzone z ciasta placki obsmażamy do zarumienienia z dwóch stron.
3/ Podajemy przekrojony na 4 części z bitą śmietaną, migdałami i morwa białą. SMACZNEGO!







1 komentarz: