środa, 11 marca 2015

Szybka zupa koperkowa z limonką

Witajcie! Zupa zawsze kojarzy nam się z czymś co wymaga czasu, dziś jednak zrobimy wyjątek i zrobimy super szybką zupę koperkową z dodatkiem limonki. Najtrudniejsza rzecz to pogodzenie małej ilości czasu z tym by żyć w miarę zdrowo, szybka koperkowa to jest odpowiednia propozycja na mało zajmujący pożywny posiłek. Koperek świetnie działa na nerki, przyspiesza trawienie i przeciwdziała wzdęciom. U kobiet karmiących zwiększa laktację, natomiast u dzieci zmniejsza kolki. Warto dodać że koperek to również źródło krzemu i wapnia :). Polecam dla zabieganych!

Dla 2-3 osób
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
3 garści mrożonej włoszczyzny lub bazy do zupy jarzynowej
1 pęczek koperku
1 łyżka śmietany 18% tł do zup
1 łyżka masła
Sól himalajska
2 łyżeczki soku z limonki
Odrobina cukru

Przygotowanie:
1/ Włoszczyznę gotujemy w 750 ml wody do miękkości następnie solimy, dodajemy soku z limonki, cukru i łyżeczkę masła.
2/ Tuż przed końcem gotowania dodajemy poszatkowany drobno koperek, dokładnie mieszamy i odstawiamy z palnika. Dodajemy śmietankę którą szybko mieszamy rózgą w zupie. 
3/ Przelewamy do talerzy. SMACZNEGO!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz