czwartek, 9 kwietnia 2015

Apetyczna i szybka sałatka FIT do obiadu

Sałatki czy surówki podawane do obiadu pełnią dwie a w zasadzie czasem i trzy ważne funkcję: po pierwsze są elementem odświeżającym w obiedzie, po drugie powinny wzbogacać wizualnie obiad który mamy zjeść i po trzecie w zależności co jest głównym daniem pełnią funkcję elementu prozdrowotnego obiadu. Dzisiaj chciałbym połączyć klasyczny dodatek do obiadu czyli pomidory w śmietanie który nie prezentuje się ładnie przy obiedzie z mixem kolorowych sałat. Pocięte i gotowe sałaty są ciekawym i zdrowym dodatkiem na wyciągnięcie ręki pod warunkiem że ich cena też jest rozsądna. W granicach 3 zł na pewno warto taki miks zakupić. Zapraszam do przygotowania tej prostej sałatki do obiadu!

Dla 1 osoby
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki:
Garść miksu sałat z rukolą
1 mały pomidor
30ml śmietany 12%tł do sałatek
1/4 małej cebulki
Sól himalajska
Pieprz czarny
Mieszanka ziół włoskich
Pestki dyni

Przygotowanie:
1/ Pomidora kroimy w kostkę łączymy z drobno pokrojoną cebulką, śmietaną, pieprzem i solą.
2/ Nakładamy na talerzyk garść miksu sałat a następnie wcześniej przygotowane pomidory. Wszystko posypujemy włoskimi ziołami, solą i pestkami dyni. SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz