niedziela, 24 maja 2015

Pyszna pasta ŁOSOSIOWA

Pasty na chleb swoją prostotą i praktycznością zdobywają sympatię w Polskich domach. Szkoda tylko że najczęściej raczymy się gotowcami z marketów które po pierwsze: często mają przykry octowy posmak a po drugie są solidnie zakonserwowane. Jeśli dodamy do tego małą ilość składnika głównego (np. pasty z tuńczyka często mają go 6-7 % a reszta to aromat) to czas najwyższy na zmianę. Będzie ona prosta i przyjemna, ponieważ samodzielne przygotowanie pasty nie jest niczym trudnym. Dziś pokażę wam smaczną pastę z wędzonego łososia którą na pewno pokochacie! 

Czas przygotowania: 5 minut + czas na przegryzienie się
Dla 3 osób

Składniki:
100g wędzonego łososia
35-50g zimnego masła (wyłożyć masło z lodówki 20 min. przed przygotowaniem)
Pół małej cebuli
Pieprz
Sól Himalajska
Czosnek niedźwiedzi

Przygotowanie:
1/ Umieszczamy w mikserze kawałki łososia, kawałki obranej cebuli, kawałki masła, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Miksujemy na jednolitą pastę, próbujemy i jeżeli jest w miarę słona to przekładamy do miski a jeżeli nie to dodajemy sól i miksujemy ponownie.
2/ Smarujemy kanapki. SMACZNEGO!




1 komentarz: