niedziela, 21 czerwca 2015

Lekka sałatka z CZEREŚNIĄ

W ciepłe, słoneczne dni zawsze królują lekkie sałatki, orzeźwiające koktajle czy też aromatyczne mrożone kawy i herbaty. Na pierwszym miejscu pragniemy orzeźwienia a także świeżych i bogatych smaków. Sałatka z czereśnią i brzoskwinią znakomicie Was orzeźwi, doda energii i z łatwością zastąpi śniadanie czy kolację. Do sałatki użyjemy ciepły sos marchewkowy z nutą imbiru i cytryny :) ZAPRASZAM :)

Dla 1osoby
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
1 brzoskwinia
Garść czereśni
1 mała marchewka
małe kawałeczki imbiru suszonego lub świeżego
cynamon
Garść mixu sałat
Łyżeczka orzechów włoskich
Pół łyżeczki masła
Cukier lub ksylitol
Sok z cytryny

Przygotowanie:
1/ Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach do małego garnuszka. Zalewamy wodą by tylko przykryło marchewkę. Gotujemy do miękkości z kawałkami imbiru słodzimy i blendujemy. Z powrotem stawiamy na palnik i dodajemy cynamon,sok z cytryny i masło. Podgrzewamy aż połączą się składniki i odstawiamy
2/ Komponujemy sałatkę układając miks sałat, przepołowione czereśnie bez pestki oraz pokrojone brzoskwinie. Posypujemy orzechami a następnie polewamy sosem z marchewki. SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz