sobota, 18 lipca 2015

Kaszka jaglana dla dzieci z morelami i kokosem

Słodkie morele to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci owoców, dzięki dużej ilości beta karotenu świetnie chronią skórę przed słońcem. Ten bardzo pożywny owoc połączymy z nierafinowanym olejem kokosowym który prócz wielu wspaniałych właściwości dodatkowo chroni zęby przed próchnicą. Zapraszam do wypróbowania tej ekspresowej kaszki z prozdrowotnej mąki jaglanej :)

Dla 2 osób
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:
4 morele przepołowione bez pestki
2 płaskie łyżki oleju kokosowego
Mąka jaglana do obtoczenia moreli
cukier trzcinowy lub ksylitol

Przygotowanie:

1/ Morele obsypujemy cukrem  a następnie obtaczamy w mące, przesmażamy na oleju kokosowym aż utworzy się papka.
2/ Przesmażone morele, dodatkowo miksujemy blenderem a następnie przelewamy do miseczek. SMACZNEGO!



4 komentarze:

  1. przepraszam, że tak spytam, ale ma Pan dzieci?

    OdpowiedzUsuń
  2. i jedzą w tej postaci kaszę jaglaną? Bo mi na razie udało się im przemycić tylko w postaci klusek. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie, proszę najpierw spróbować przepis a potem komentować.

      Usuń