czwartek, 27 sierpnia 2015

Grzanki orzechowe z gorgonzolą i czekoladą

Hej! Czas na szybką, zaskakującą i ładnie prezentującą się przekąskę. Charakterystyczny smak sera gorgonzola przełamuje smak gorzkiej czekolady a całość zamyka orzechowy aromat. W 15 minut stworzysz błyskawiczną przekąskę o oryginalnym smaku który być może pokochasz :)

Dla 1 osoby
Czas przygotowania: 15 minut


Składniki:

2 kromki chleba razowego
Olej z orzecha włoskiego
Odrobina cukru trzcinowego
50g sera typu gorgonzola
2 kostki czekolady
pokruszone lekko prażone orzechy włoskie

Przygotowanie:

1/ Grzanki kroimy na pół, rozgrzewamy odrobinę oleju orzechowego na patelni i obsmażamy kromki z 2 stron podsypując lekko cukrem trzcinowym. 
2/ Grzanki smarujemy gorgonzolą, kładziemy pół kostki czekolady i wstawiamy na chwilę do rozgrzanego pieca. Gdy czekolada się roztopi, wyjmujemy i posypujemy prażonymi orzechami. Można dodać odrobinę rozmarynu. SMACZNEGO!



1 komentarz: