środa, 26 sierpnia 2015

Spirulina z jogurtem - najlepsze śniadanie

Proste rzeczy najlepiej trafiają do naszej świadomości, dlatego też dzisiejsza propozycja to coś co może odmienić Wasze poranki raz na zawsze. Omawiana już nie raz na blogu spirulina to żywność kwalifikowana do tzw. SUPERFOOD, jej działanie jest o wiele skuteczniejsze w sproszkowanej formie i taką polecam. Obecnie można bez problemu kupić proszek za bardzo rozsądne pieniądze. Za 80zł możecie kilka miesięcy wspomagać się ta wspaniałą algą. Największą przeszkodą w swobodnym spożywaniu proszku z alg jest najczęściej dość mało przyjemny smak, stąd też ta banalna propozycja połączenia jej z jogurtem. Polecam wersje smakowe które całkowicie ukrywają smak spiruliny!. Sam prozdrowotny glon to właściwie komplet wszelakich witamin, aminokwasów i minerałów prócz witaminy C którą można uzupełnić np. sproszkowaną dziką różą. Codzienne spożywanie spiruliny z jogurtem to po pierwsze widoczne przyspieszenie metabolizmu wraz z regularnymi, bezproblemowymi wypróżnieniami. Po drugie świetna suplementacja składnikami potrzebnymi dla organizmu oraz białka dzięki którym nie doświadczamy objawów niedoboru minerałów czy witamin. Po trzecie aplikując sobie taki zestaw o poranku dostajemy świetny zastrzyk energii który w bardzo krótkim czasie odczuwamy. Do kubeczka jogurtu z algami można dobrać ulubiony owoc i małą kanapkę np. z orkiszowym chlebem i zacząć poranek lekko i z naturalną dawką energii. Zapraszam do zakupienia wersji sproszkowanej i regularnego spożywania!


Przygotowanie:
1 opakowanie jogurtu smakowego (150ml) mieszamy dokładnie z 1 łyżeczką spiruliny. Można większą ilość zmiksować mikserem. Możemy też dodać wspomnianą sproszkowaną dziką różę, płatki owsiane czy orkiszowe. Najlepiej popijać gorącą herbatą!. NA ZDROWIE!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz