czwartek, 29 października 2015

Mleko rozgrzewające z szafranem

Hej! Dziś coś w sam raz na jesienne chłody!. Ciepłe mleko... w orientalnym klimacie. Idealne po powrocie do domu gdy jesteście wyziębieni! Dzięki zawartości orzechów nerkowca jest wysokoenergetyczne i pożywne. Nuta szafranu w połączeniu z nerkowcem i odrobiną masła tworzy pełnowartościowy napój który szybko stawia na nogi!. ZAPRASZAM!

Dla 1 osoby
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki:
Garść rozdrobnionych orzechów nerkowca
Szklanka mleka 3,2% lub więcej
Płaska łyżka masła
Szczypta szafranu

Przygotowanie:

1/ Miksujemy wszystko dokładnie blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
2/ Przelewamy do szklanki. SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz