czwartek, 22 października 2015

Pasta kanapkowa z lnu i słonecznika

Witajcie! Chciałbym dziś poruszyć temat ogólnie pojętego zdrowia. We współczesnym, głównie medialnym przekazie dbanie o zdrowie wiąże się z suplementacją tabletkami. To ogromne wypaczenie doprowadza do tego że zaniedbujemy powszedni pokarm, jedząc śmieciową żywność którą następnie przykrywamy tabletkami. Efekt jest dość prosty: zakwaszony, nie zdolny do efektywnego przyswajania witamin i minerałów organizm. Dzisiejsza pasta na kanapkę to pewna inspiracja dla Was. Każdy z nas może kreatywnie opracowywać prozdrowotne zamienniki popularnego jedzenia, dając organizmowi prawdziwie zdrowy posiłek. Produkty lniane to świetni sprzymierzeńcy szczupłej sylwetki, skutecznie regenerują ścianki żołądka oraz pomagają w kaszlu. Razem ze słonecznikiem to potężna odżywcza bomba energetyczna która odżywia układ nerwowy i mózg. Polecam pastę na chrupkie pieczywo a także np. chleb orkiszowy.

Dla 3 osób
Czas przygotowania: Kilka minut

Składniki:
5 łyżek oleju lnianego
1 pełna łyżka siemienia lnianego
1 łyka miękkiego masła
100g łuskanego słonecznika
Sól himalajska

Przygotowanie:
1/ Wszystkie składniki miksujemy w pojemniku od blendera na papkę. Przekładamy do słoiczka i gotowe!.
2/ Smarujemy! Smacznego!



1 komentarz:

  1. Super pomysł!

    Zapraszam do siebie! www.make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń