piątek, 9 października 2015

Szaszłyki WEGE z pomarańczą i imbirem

Pikantna słodycz!, tak można by określić dzisiejszą przekąskę na zimno. Choć nie ma tu mięsa i ostrej papryki, to jest to szaszłyk sycący i z charakterem!. Pieprz zielony i imbir to bardzo aromatyczne i w miarę umiarkowane jeśli chodzi o ostrość produkty. Jedno co trzeba przyznać, to to że z takim zestawem żadna jesienna grypa nam nie straszna. Do tego ciągnący się camembert, soczysta pomarańcza i aromatyczna świeża melisa - to oczaruje Wasze kubki smakowe. Polecam jako alternatywę, szczególnie dla wegetarian, dobrze sprawdzi się na imprezie :)

Na 4-5 szaszłyków
Czas przygotowania: 15minut

Składniki:
1 duża obrana dokładnie pomarańcza
1 ser typu camembert z zielonym pieprzem
Kawałek obranego imbiru
Świeża melisa

Przygotowanie:
1/ Kroimy w kostki lub prostokąty pomarańczę i ser, imbir kroimy na talarki i przepoławiamy.
2/ Nabijamy na szpikulec do szaszłyka na przemian: ser-pomarańczę-imbir-listek melisy.
3/ SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz