poniedziałek, 12 października 2015

Szybka WŁOSKA surówka

Polska tradycja surówek do obiadu i włoska inspiracja smakami, wynik = zupełnie nowe smaki do tradycyjnego obiadu. Powiew bazylii i rukoli oraz nierafinowany olej rzepakowy który szczerze polecam używać, to coś nowego w surówkowych kompozycjach. Wystarczy zbilansować smaki odrobiną świeżo zmielonego pieprzu, cytryny i cukru. Polecam szczególnie do obiadów z rybą, drobiem i wegetariańskich.

Dla 3-4 osób
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:
Kilkanaście świeżych listków bazylii
Garść świeżej rukoli
Poszatkowana połowa średniej wielkości kapusty pekińskiej
Garść kukurydzy konserwowej
Drobno posiekana 1/2 małej papryki czerwonej
30-40ml oleju rzepakowego nierafinowanego
Odrobina soli, cukru, pieprzu oraz soku z cytryny

Przygotowanie:
1/ Wszystkie składniki mieszamy bardzo dokładnie a następnie odstawiamy na niecałą godzinę do przegryzienia się. SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz