środa, 1 czerwca 2016

Sałatka KRÓLICZY SZLAK

Przygotuj sałatkę jak w restauracji i oczaruj bliskich. Chude królicze mięso udusisz w piekarniku a resztę składników wystarczy pokroić, podlewając wszystko aksamitnym cydrowym dressingiem. Życzę pozytywnych wrażeń i zapraszam:

Dla 1 osoby
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:
1 comber z królika uduszony z dodatkiem wina i szałwii
kilka listków szałwii
sałata strzępiasta
pomidorki śliwkowe mini
ogórek małosolny
rzodkiewka
100 ml cydru
3 łyżeczki musztardy
cukier brzozowy
sok z połowy cytryny
fasola czerwona
szynka szwarcwaldzka
winogrono ciemne bez skóry
40ml oleju rzepakowego

Przygotowanie:
1/ Jeszcze ciepły comber ułóż na kawałkach sałaty, resztę składników ułóż wd. zdjęcia.
2/ Połącz cydr z musztardą, olejem, sokiem z cytryny i cukrem brzozowym dokładnie mieszając.
3/ Podlej sałatkę dressingiem tak jak na zdjęciu. SMACZNEGO!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz