niedziela, 9 października 2016

Sałatka hiszpańska

Czy mogą się znudzić sałatki? Chyba niee :) mnogość możliwych kombinacji zawsze uruchamia w nas skryty potencjał :). Jak powstała sałatka hiszpańska?, ot tak wpadały mi do głowy kolejno wszystkie składniki :). Wybrałem do jej podania pucharek lodowy, bo dzięki temu apetycznie wygląda. Wszystko co musicie zrobić to zaopatrzyć się w składniki i przyrządzić banalny dressing. Smak Was zaskoczy, bo nie uwierzycie że tak prosta sałatka może być tak smaczna! Zapraszam!

Dla 2-3 osób
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:
1 średnie obrane awokado bez pestki pokrojone w kostkę
Kilkanaście czarnych oliwek bez pestki
Ser lazur błękitny 80g pokrojony w kostkę
Kilkanaście obranych pistacji
1 pomidor malinowy pokrojony w kostkę
60ml oleju rzepakowego i łyżeczka pieprzu cytrynowego

Przygotowanie:
1/ Przygotowujemy dressing łącząc olej z pieprzem cytrynowym
2/ Układamy w pucharku na przemian: kostkę awokado, oliwkę, ser lazur, pistacje, pomidor malinowy aż do zapełnienia pucharka.
3/ Polewamy dressingiem. Jemy! Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz