poniedziałek, 8 maja 2017

Deser GIN & TONIC

Witajcie, 
Maj coś zimny więc pomyślałem o czymś co przypomina lato ;). 
Uprzedzając nie będzie w nim ani trochę alkoholu a jednak będziemy przekonani że jemy gin z tonikiem :). 
Jak zawsze wykonanie go będzie banalnie proste a składniki z łatwością znajdziecie w każdym większym sklepie ;] 
Połączenie bogatych w witaminę E owoców takich jak awokado z tymi co obfitują w witaminę C i antyoksydanty to idealny duet.
Tak właśnie będzie w tym skromnym deserze który może z łatwością zastąpić śniadanie lub w upalne dni odświeżyć nas z wielką mocą :]
Zapraszam wypróbować i polecajcie znajomym!

Składniki:
1 grejpfrut obrany i pozbawiony albedo - pokrojony na większe kawałki
łyżeczka suszonego jałowca
2 łyżeczki cukru brzozowego lub cukru
1 awokado przecięte na pół 
suszone kawałki żurawiny

Przygotowanie:
1/ Miksujemy kawałki grejpfruta z jałowcem i cukrem.
2/ Napełniamy nim wnętrze połówek awokado 
3/ Posypujemy dookoła żurawiną. Smacznego!
Grejpfrut lubi się z jałowcem dlatego możemy mieć wrażenie kosztowania ginu z tonikiem!


1 komentarz: